Alajärvellä
1.7.–2.7.2022

Anus Mundi

Anus Mundi tuo universumin surkein yhtye on täällä taas. Jytää vuodesta 1987.
 
Kaikki alkoi siitä kun Raimopee esitti pölynimurisoolon Alajärven NS:llä vuonna 1987. Teryleenihousujen vetskari oli vain pahaksi onneksi jäänyt auki... Seuraavaksi Vimpeli sai tuta mitä on maailman persereikä.
 
Anus oli niin suosittu että esiintyi Alajärven kaupungin uudenvuodenjuhlassa 1987, yleisö olisi halunnut ulos mutta pakkasta oli yli 30 astetta joten Anus voitti. Siinähän tuli kunnon kulttuuri annos kerralla.
 
Keskisuomi oli Anuksen Karjalaa, yleisö tykkäsi niin että taju lähti. Karstula ja Kyyjärvi akseli oli ottanut omakseen tämän poikabändin joka haisi hommalle.
 
Ehkä Anuksen legendaarisin keikka oli Kyyjärvellä 1988, yleisö ei kestänyt menoa, ainoaksi katsojaksi ja kuuntelijaksi jäi suomenpystykorva. Koira oli todella tyytyväinen, kusi alleen ja poistui.
 
Nopola-Pop vuonna 1989, mukana oli popissa: RADIOPUHELIMET, PASKA, ANUS MUNDI ja URAL. Keikkaliksaa ei saatu mutta ei saanut kyllä muutkaan vaikka piti! Voittajina selvisi Anus, syötiin ja juotiin Radiopuhelimien keikkaliksat joten pojat jäi ilman, kaljat ja makkarat meni parempiin suihin. Raimopee kun vielä esitti Paskan hitit coverina niin ilta oli pilalla.
 
Keikat jatkui 80-luvun lopussa hulvattomina: Seinäjokelainen BIGBOY orkesteri oli vahingossa ottanut lämppäriksi Anuksen ja se oli virhe. Anuksen keikka kesti n.2,5h ja Saarinen ja kumppanit oli kypsänä, tällä keikalla pidettin Suomen vahvinmies-kisat jonka voitti Big Saarinen lyödessään kirveen hamaraa myöten pölkkyyn. Samaisella keikalla rumpalina ollut Raimopee sippasi kesken biisin ja Armijadäni hyökkäsi tuuraamaan. Sama päivänä Anus oli vetänyt jo yhden keikan Vimpeli postiaukossa yhdessä Filthy Ashesin kanssa jossa musisoi nykyään STRATOVARIUKSESSA laulava Timo Kotipelto.
 
Ja jumalauta käytiinhän sitä Etelä-Pohjanmaan pääkaupungissakin soittamassa, nuorisotalolla punkmiehet olivat haltioissaan kun anuksen pojat persettä vilautti, taisi olla loppuvuotta 1989. Seinäjoki on Suomen Uumaja.
 
Anus jatkoi 80 - 90- lukujen taitteessa matalalla profiililla, miehet olivat valtion leivissä ja kouluissa.
Vuonna ..91 Anus kävi esiintymässä Vimpelissä nuorisotapahtumassa, joka keskeytettiin. Kesken keikan paikallinen nuorisoviranomainen katkaisi päävirtakytkimestä sähköt ja keikka loppui siihen. Nähtävästi taide ei kiinnosta. Keikalta poistuessamme vielä toivotettiin että "toivottavasti kuolette keuhkokuumeeseen". Se oli siinä, keuhkokuume ei ole vielä iskenyt!
 
Anus jatkoi hiljaista eloa, ei maailma kaipaa liikaa paheksuttavia orkestereita. Seuraava keikka meni vuoteen 1993. Nopola-pop vuonna 1993 oli: KARI PEITSAMON SKOOTTERI, JORMA HIETAMÄKI JA HÄNEN LEIPÄNSÄ, HURRERS, POPLARIPASTORIT ja , ANUS MUNDI. No taas perse vilkkui ja lavan takana tapahtui sukupuolista haureutta.
 
Sitten tuli n.10 - vuoden tauko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Anus palasi kovempana kuin koskaan, Alajärven Kitronhovi oli keväällä 2001 loppuunmyyty ja yleisö oli hyytelönä. Anus esitti ns. Doping-skandaali häpeä Suomi - Show:n. Jd Umpiolta meinasi aivo paleltua kun pää oli jääpussien peitossa, mies sentään hiihti lavalle. Toinenkin keikka heitettiin vieläpä samana vuonna!
 
Viimeisin keikka 2005, tapahtumassa mukana: PMMP, Nemo ja Anus Mundi. Anus esitti tuoreen Pelkokerroin - show:n, bändi soitti tiukimmin kuin koskaan aikaisemmin ja piimä maistui...pystyykö tämä mies menemään...ei pysty!!!! pystyy!!! ei pysty!!!!!
 
Katsotaan mitä vetoja tulevaisuudessa tulee. Anusta on kysytty moneen paikkaan mutta aina ei voi voittaa. Tämä on kutsumus hommaa ei tätä tehdä rahasta. Täytyy olla pilke silmässä ja hyvä meininki niinkuin Ameriikkalaaset sanoo. Joitain hyviä keikkoja tässä vielä tehdään ja siitä on pidettävä kiinni että Rolling Stones ei oo mitään, täytyy soittaa vielä vanhana äijänä Anus Mundi keikka.
 
Anus Mundi esiintyy Alvariinin pihabileissä Rokulilauantaina 2.7.2022.
 

 

JPYP

Osuuspankki

omasp

Mertaniemi

JAPO

Huvila-Seppälä

 

Saltexin sivuille

Kujakon

Alajärven Sahkön sivuille

Saarenpää Oy

 

Tämä sivusto on tehty JAPO WebEditorilla