Alajärvellä
5-6.7.2019

Nina Åström

Nina Åström esiintyy Rokuliperjantaina 5.7.2019 klo 19.00 palotorin lavalla. Tilaisuuden järjestää Alajärven Seurakunta ja Alajärven Helluntaiseurakunta.

Konsertti on maksuton.

Nina Susann Åström (s. 1962 Kokkola) on suomalainen laulaja ja lauluntekijä, joka edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2000 kappaleellaan "A Little Bit".

Åström aloitti säännöllisen esiintymisen 1980-luvun lopulla. Hänen ensimmäinen levyjulkaisunsa oli Person 2 Person (1991). Åström osallistui vuonna 1992 Hollannissa järjestettyyn eurooppalaisten kristittyjen taiteilijoiden seminaariin. Sieltä hänet pyydettiin vierailijaksi hollantilaiseen tv-ohjelmaan. Ohjelman tuottaja Gerrit aan´t Goor tarjoutui hänen managerikseen. Aan´t Goor toimi myös Åströmin säveltämien laulujen pääsanoittajana vuoteen 2003. Åströmin pop/folk-tyylinen musiikki on saanut vaikutteita muun muassa James Taylorilta, The Carpentersilta, Stevie Wonderilta ja Jennifer Warnesilta.

Åström on työskennellyt 30 maassa. Vuonna 2001 Ilkka Puhakka ja Reijo ”Klinu” Loikkanen pyysivät häntä mukaansa konsertoimaan Venäjän vankiloihin. Sittemmin Åström on tehnyt säännöllisesti konserttikiertueita vankiloihin ja huumeparantoloihin varsinkin entisen Neuvostoliiton maissa. Kotikaupungissaan Kokkolassa Nina Åström on toiminut Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä

Vuonna 2007 julkaistu Landscape of My Soul -levy oli kriitikoiden ja fanien mielestä Åströmin siihenastisen uran paras. Hän toimi itse levyn tuottajana ja vastasi myös lähes kaikista levyn sanoituksista. Vuonna 2010 julkaistulla The Way We Are –levyllä lähes kaikki lauluntekstit ovat Åströmin käsialaa. Kyseinen levy äänitettiin Lontoossa. Vuonna 2012 julkaistiin Ninan suomenkielinen levy nimeltään Avoin taivas (Aikamedia). Levyn kappaleet on sanoittanut Hilja Aaltonen ja valtaosin säveltänyt Hannu Huhtala. Levy möi seuraavana vuonna kultaa. Vuonna 2014 ilmestyivät Minun aarteeni ja Joulun kuningas. Valtaosin Ninan omia sävellyksiä sisältävä Takaisin kotiin ilmestyi 2016, tuottajina Markus Vainiomäki ja Mikael Bergholm.

Muusikot, joiden kanssa Åström on työskennellyt Suomessa pitkään, ovat Kaarle Mannila (lyömäsoittimet, laulu) ja Kimmo Suomela (kitarat). Åströmin nykyinen manageri ja lyömäsoittaja Jim Hakola tuli mukaan tiimiin 2014.

Åström pitää seminaareja ja antaa yksilövalmennusta sekä Suomessa että muissa maissa kristittynä artistina ja viestijänä toimimisesta. 

Lähde: Wikipedia

Kuva Jari Hakola

 

 

 
 
 
 

JAPO

Huvila-Seppälä

 

Mäkelä Alun sivuille

ABC Alajärvi

Alajärven Lämpö

Metsänhoitoyhdistys

Saltexin sivuille

Kujakon

Nordin sivuille

Rakennusliike Ranta

Ruukin sivuille

Alajärven Sahkön sivuille

Saarenpää Oy

Keitele Group

SCF Security

Tämä sivusto on tehty JAPO WebEditorilla