Alajärvellä
6-7.7.2018

Petotestit Rokulipäivillä

Petotesti palvelee kaikkia koiranomistajia. Testin avulla lisäät omaa tuntemustasi koirasi luonteesta ja käyttäytymisestä sekä opit havaitsemaan mahdollisen vaaran tulkitsemalla reaktioita.

Kasvattajat saavat tietoa jalostuksen suunnitteluun ja metsästäjät koiran vietistä metsästystä ajatellen. Testissä käytetään aitoja petojen hajuja, joten koiran reaktio on sama kuin tositilanteissa.

Olemme testanneet useita koiria, joilla on ollut kohtaamisia luonnonpetojen kanssa ja reaktio on ollut sama kuin testitilanteessa.

Testiin voi osallistua kaikki koirat, myös monirotuiset ja rekisteröimättömät eikä testiin ole ikärajaa, luonnossakin petokohtaaminen voi sattua minkä ikäiselle koiralle hyvänsä.

Testaajana toimii Asko Sorvo, jolla on 25 vuoden kokemus laumanvartijoista. Idean testaamiseen hän sai Antti Paloheimolta, joka ehdotti että Asko ryhtyisi kehittämään petotestejä erityisesti laumanvartijoita ja muita kuin metsästysrotuja ajatellen. 

Askon vankka tuntemus koirista perustuu monenlaiseen toimintaan koirien parissa. Koiria kasvattaneena hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä kasvattajien ja koirien testaajien kanssa mm. entisen Jugoslavian alueella, Unkarissa, Ranskassa, Belgiassa ja Tšekeissä, ja päässyt seuraamaan myös paikallisten koirien testaamista. Suomessa Asko on nähnyt yli 900 eri rotujen luonnetestiä. Omia koiria hänellä on ollut koko ajan, useita kerrallaan. Hän on kouluttanut aggressiivisia ja ongelmakoiria vuosien ajan, ja toiminut mm. eläinkoordinaattorina Myrsky-elokuvaa tehtäessä. Karhu- ja susitestiä kehittääkseen, Askon yhteistyökumppaneihin kuuluu myös Sulo Karjalainen Kuusamon Suurpetokeskuksesta.

Petotestit järjestetään: 5.7.2018 klo 10-> ja 6.7.2018 klo 10->

Paikka: Paavolankoulun hiekkakenttä (Hirsikankaantie 3)

Lisätietoa ja Hinnat

Ilmoittautuminen

JAPO

Huvila-Seppälä

Mäkelä Alun sivuille

ABC Alajärvi

Alajärven Lämpö

Metsänhoitoyhdistys

Saltexin sivuille

Kujakon

Nordin sivuille

Rakennusliike Ranta

Ruukin sivuille

Alajärven Sahkön sivuille

Saarenpää Oy

Keitele Group

Tämä sivusto on tehty JAPO WebEditorilla