Alajärvellä
6-7.7.2018

Purjelentosimulaattori

Vaasan Lentokerho esittelee vuonna 2008 valmistunutta aitoa purjelentosimulaattori Rokulilauantaina 1.7.2017 klo 9-15 Paavolantorilla. "Simo" -simulaattori on tällä hetkellä ainutlaatuinen ihan Euroopankin tasolla. Ainoastaan vain British Gliding Assosiation (BGA) on rakentanut vastaavanlaisen. Simulaattori on herättänyt kiinnostusta rakentamisen aikana ja sen jälkeen ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

Simulaattori on rakennettu aitoon purjelentokoneen runkoon ja mittaristo sekä ohjaimet toimivat kuten oikeassa koneessa. Iso, lähes 5 metriä leveä, näyttö antaa pilotille erittäin aidon lentämisen tunteen.

Kerhotyönä valmistunutta simulaattoria käytetään Vaasan lentokerhossa koulutuskäyttöön alkeiskurssilla sekä matkalentoharjoituksiin pidemmälle ehtineiden kanssa.

Lentomaisemia löytyy simulaattoriin lähes kaikilta mantereilta maailmassa, mukaan lukien Vaasa ja Menkijärvi, joissa Vaasan Lentokerho pääosin toimii.

Vuonna 1934 perustettu Vaasan Lentokerho on yksi Suomen vanhimpia lentokerhoja. Kerhon toiminta pitää sisällään purjelentoa, moottoripurjelentoa, moottorilentoa (hinaus), lennokkitoimintaa sekä aktiivista koneiden huoltamista ja rakentamista.

Purjelentotoiminta tapahtuu Menkijärven kentällä, joka sijaitsee 120km päässä Vaasasta. Moottorilentoa (mopu) harrastetaan Vaasan Lentoasemalla, mutta koneella lennetään myös ympäri Suomea ja suoritetaan pitkiäkin matkalentoja ympäri Eurooppaa.

 
 

JAPO

Huvila-Seppälä

Mäkelä Alun sivuille

ABC Alajärvi

Alajärven Lämpö

Peltisepänliike Arto Turja

Metsänhoitoyhdistys

Saltexin sivuille

Kuljetusliike Seppälän sivuille

Kujakon

Nordin sivuille

Rakennusliike Ranta

Ruukin sivuille

S-Market

Alajärven Sahkön sivuille

Metsä Groupin sivuille

Saarenpää Oy

Keitele Group

Tämä sivusto on tehty JAPO WebEditorilla